Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 25.09.2017

  • Śniadanie: Płatki żytnie na mleku, pieczywo orkiszowe , żytnie, pszenne z masłem, ser żółty, polędwica sopocka, ogórek, rzodkiewki, pomidor, herbata z cytryną i miodem.
  • Zupa: Zupa żurek z kiełbasą
  • Drugie danie: Naleśniki z serem, herbata owocowa
  • Podwieczorek: Jogurt naturalny z malinami, herbata miętowa.

WTOREK 26.09.2017

  • Śniadanie: Zupa mleczna, pieczywo żytnie, orkiszowe z masłem, twarożek śmietankowy, szynka Zielińskiego, rzodkiewka, pomidor ze szczypiorkiem, herbata z cytryną i imbirem.
  • Zupa: Zupa rybna z łososia z koperkiem 
  • Drugie danie:  Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki z masełkiem, surówka z kapusty pekińskiej, woda z cytryną.
  • Podwieczorek: Ciasteczka orkiszowe, jabłko, mleko.

ŚRODA 27.09.2017

  • Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo orkiszowe, razowe, żytnie z masłem, ser kanapkowy z ziołami,  szynka gotowana, pomidor, sałata, ogórek, herbata miętowa.
  • Zupa: Zupa z kapusty i brukselki z tymiankiem
  • Drugie danie: Pulpety drobiowe gotowane, kasza pęczak z masełkiem i świeżą pietruszką, surówka z buraków, kompot owocowy.
  • Podwieczorek: Galaretka, jabłko, kakao.

CZWARTEK 28.09.2017

  • ŚniadaniePłatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, filet wędzony z kurczaka, ser żółty, sałata, pomidor, papryka,  herbata z cytryną i imbirem.
  • Zupa: Zupa marchewkowa z kolendrą i pomarańczą
  • Drugie danie: Schab duszony w sosie grzybowym, kasza jaglana, brokuły, woda z cytryną.
  • Podwieczorek: Mix owocowy, marchewka, kakao

PIATEK 29.09.2017

  • Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo żytnie, razowe , pszenne z masłem, sałatka z makreli wędzonej z jajkiem i szczypiorkiem, szynka biała, ser żółty, pomidor, ogórek, sałata, kakao.
  • Zupa: Zupa barszcz czerwony z ziemniakami
  • Drugie danie: Jajko w sosie jogurtowo-musztardowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, herbata z cytryną i imbirem.
  • Podwieczorek: Budyń wanilinowy, owoce, herbata z cytryną.

     

    Przedszkole zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.