Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 20.05.2019

  • Śniadanie:  Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo żytnie, razowe z masłem, serek kanapkowy z ziołami, kiełbasa krakowska drobiowa, sałata, pomidor, rzodkiewki, papryka, herbata owocowa.
  • Obiad: Zupa jarzynowa z kaszą kuskus , pierogi z truskawkami, herbata z cytryną i miętą.
  • Podwieczorek: Kolorowe kanapki, owoce, herbata z cytryna.

WTOREK 21.05.2019

  • Śniadanie: Płatki żytnie  na mleku, pieczywo żytnie, orkiszowe z masłem, serek kanapkowy śmietankowy, szynka ze spichrza, rzodkiewka, papryka, ogórek, herbata z cytryną i imbirem.
  • Obiad: Zupa kapuśniak z młodej kapusty , ryż zapiekany z kurczakiem, kukurydzą i brokułami, woda z cytryną i imbirem.
  • Podwieczorek: Galaretka truskawkowa, banan,  herbatka miętowa.

ŚRODA 22.05.2019

  • Śniadanie: Płatki owsiane na mleku ,pieczywo razowe, żytnie, orkiszowe z masłem, pasta rybna, szynka prasowana wieprzowa, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, papryka, herbata owocowa.
  • Obiad:  Zupa ogórkowa, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z białej kapusty  woda z cytryną i miodem.
  • Podwieczorek: Ciasteczka orkiszowe, jabłko, herbata z cytryną.

CZWARTEK 23.05.2019

  • Śniadanie: Płatki 7 zbóż na mleku, pieczywo razowe, pszenne, orkiszowe z masłem, polędwica drobiowa, twarożek, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewki, herbata miętowa .
  • Obiad:  Zupa owocowa, pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym, kasza gryczana ,  surówka z marchewki, woda z pomarańczą i miodem.
  • Podwieczorek: Babka cytrynowa, owoce, kakao.

     

PIATEK 24.05.2019

  • Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo pszenne, razowe, żytnie z masłem, ser żółty, wędlina mieszana, pasztet francuski,  pomidor, ogórek, herbata z miodem i cytryną.
  • ObiadZupa barszcz biały z kiełbasą, filet z łososia, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonego ogórka, woda z imbirem i pomarańczą.
  • Podwieczorek: Wafle ryżowe, jabłko, herbata z cytryna.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     Przedszkole zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.