Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 25.03.2019

  • Śniadanie: Zupa mleczna, pieczywo żytnie, razowe z masłem, serek kanapkowy z ziołami, polędwica drobiowa, sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata owocowa.
  • Obiad: Zupa szpinakowa z jogurtem naturalnym i serem feta,  pierogi z mięsem, woda z cytryną i miętą.
  • Podwieczorek: Kolorowe kanapki z sałatą, wędliną , serem żółtym , ogórkiem i papryką , jabłko, herbata z cytryną.

WTOREK26.03.2019

  • Śniadanie:  Płatki pszenne  na mleku, pieczywo żytnie, orkiszowe z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, szynka babuni, rzodkiewka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną i imbirem.
  • Obiad: Zupa jarzynowa z brukselką, gulasz drobiowy, kasza gryczana, surówka z ogórka kiszonego z czerwona cebulą, woda z cytryną i imbirem.
  • Podwieczorek: Jogurt naturalny z owocami, herbata miętowa.

ŚRODA 27.03.2019

  • Śniadanie: Płatki żytnie na mleku ,pieczywo razowe, żytnie, orkiszowe z masłem, szynka staropolska, ser żółty, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.
  • Obiad:  Zupa rybna z zacierkami, pieczone, trybowane udko kurczaka, ziemniaki , mizeria, woda z pomarańczą.
  • Podwieczorek: Mix owocowy, marchewka, kakao.

CZWARTEK 28.03.2019

  • Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo razowe ze śliwką, pszenne, orkiszowe z masłem, krakowska drobiowa, serek kanapkowy z szynką, herbata miętowa .
  • ObiadZupa pomidorowa z makaronem,  pieczeń  z szynki w sosie własnym, kasza  jęczmienna wiejska, surówka z białej kapusty, woda z cytryną.
  • Podwieczorek: Wafle ryżowe, banan, herbata miętowa.

PIATEK 29.03.2019

  • Śniadanie: Płatki 7 zbóż na mleku, pieczywo pszenne, razowe, żytnie z masłem, ser żółty, szynka ze spichrza, pomidor, ogórek, rzodkiewki, herbata z cytryną.
  • ObiadZupa koperkowa z ryżem i udkiem z kurczaka, jajko sadzone, ziemniaki koperkiem, marchewka z groszkiem, woda z pomarańczą.
  • Podwieczorek: Wafelki waniliowe, jabłko, herbata owocowa.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     Przedszkole zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.